Zo werkt de kabelkanalen moduleservice

Advies

Bij Pflitsch geven we advies op maat

Technisch advies op locatie

Machines en installaties bestaan uit een groot aantal componenten, modules, behuizingen en schakelkasten die veilig en overzichtelijk met elkaar verbonden moeten worden. Dankzij het uitgebreide modulaire systeem en de grote verscheidenheid aan hoogwaardige producten (dichte kabelkanaalsystemen, industriekanalen, PIK kanalen en draadgoten) heeft PFLITSCH voor elke situatie een passende oplossing.

Om het meest optimale kanaaltraject te realiseren, begint PFLITSCH met vakkundig advies bij u op locatie. Samen met constructeurs, ontwikkelaars, monteurs en ontwerpers werken onze experts het perfecte kanaaltraject uit voor het betreffende kabelvolume, zowel door als om de machine. Daarbij wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met gescheiden geleiding van data-, stuur- en energiekabels, alsook leidingen voor perslucht of andere media.

De materiaalkeuze en de configuratie van het kanaal, in overeenstemming met de klantwensen en gebruiksomstandigheden, worden bij de voorlopige planning meegenomen, alsook de productie van speciale componenten, bijv. om het kabelkanaal op een ruimtebesparende manier in een schakelkast aan te sluiten.

Planning

Bij Pflitsch denken we mee in de planning

Handschets of tekening van het benodigde traject

De concrete kanaalplanning begint met het opmeten van de feitelijke omstandigheden van uw installatie. Na het opmeten maakt een ervaren adviseur van PFLITSCH (of u zelf) een voorlopige schets. Nadat de voorlopige schets is goedgekeurd vormt deze het uitgangspunt voor de verdere detailplanning. Natuurlijk kunnen hiervoor ook bestaande tekeningen of 3D-bestanden worden gebruikt.

Technische specificatie bij PFLITSCH

PFLITSCH adviseurs controleren de specificaties van de voorlopige schets en optimaliseren deze in overleg met u. Daarbij wordt nagegaan of alle specificaties logisch en juist zijn om bij de productie, voormontage en installatie van het kanaal het beste resultaat te behalen.

Overdracht naar de planningstool ‘easyRoute’

De planningstool ‘easyRoute’ van PFLITSCH is een intelligente databank waarin alle systeemcomponenten van de industrie-, PIK- en draadkanalen zijn opgenomen. Aan de hand van de goedgekeurde detailplanning worden de benodigde kabelkanaalcomponenten op het beeldscherm driedimensionaal samengevoegd tot het gewenste kanaaltraject.

Tekeningdata voor overdracht naar uw CAD-systeem

De easyRoute-data worden naar een 2Dof 3D-systeembestand geëxporteerd dat u probleemloos in uw CAD-systeem kunt importeren. Zo kunt u het kanaaltraject in uw machineomgeving integreren, conflictcontroles en optimalisaties uitvoeren en de documentatie van uw machine bijwerken. De CAD-data die hierbij worden aangemaakt, zijn het uitgangspunt voor onze offerte, uw akkoord, bestelling, stukslijst en een optimale productieplanning bij PFLITSCH.

Voormontage

Bij Pflitsch worden de kabelkanalen voorgemonteerd

Fabricage van uw modules

Met een modern machinepark produceert PFLITSCH de gewenste kanaalcomponenten nauwkeurig en op maat, inclusief alle voorgestanste openingen, afwerklagen, bevestigingspunten en speciale wensen. Een ervaren team monteert de afzonderlijke onderdelen tot modules die klaar zijn voor installatie. Randbescherming, scheidingswanden en andere details, zoals kabelwartels en door u geleverde componenten, worden hier desgewenst voorgemonteerd.

Eindcontrole

Na productie van de afzonderlijke kabelkanaalcomponenten volgt een eindcontrole waarbij streng wordt gelet op de door u opgegeven specificaties. Daarnaast worden alle relevante afmetingen van het voorgemonteerde kanaal en de markeringen op de componenten gecontroleerd. Zo zorgt PFLITSCH ervoor dat de module perfect in uw machineomgeving past.

Voorgemonteerde, transportklare modules

De gecontroleerde kanaalcomponenten worden vooraf gemonteerd tot handzame modules, zodat ze in gangbare transportverpakkingen en op standaard pallets passen. Daarmee maakt PFLITSCH de logistiek, opslag en het beheer bij u op locatie zo eenvoudig mogelijk.

Verpakking van modules

De afzonderlijke modules van het kabelkanaal worden veilig verpakt en op tijd geleverd – inclusief een uitgebreide documentatie bestaande uit een stukslijst en een technische tekening. De complete levering bevat ook de verbindings- en bevestigingsonderdelen van het kabelkanaalsysteem.

Montage

Bij Pflitsch worden de kabelkanalen voorgemonteerd

Aflevering bij u op locatie

De modules voor het kabelkanaal worden vanuit de PFLITSCH fabriek in het Duitse Hückeswagen geheel naar uw wens en op tijd geleverd op de plek van montage. Dankzij deze just-in-time-service kunt u uw doorlooptijden optimaal plannen, personeel efficiënt inzetten en de kosten van uw magazijnlogistiek minimaliseren.

Montage op locatie

Ervaren PFLITSCH medewerkers monteren het kabelkanaal op uw productielocatie. Hiermee bieden wij u maximale planningszekerheid, transparante kosten en het beste installatieresultaat. Vanzelfsprekend kunt u het kabelkanaal ook zelf met eigen personeel monteren. Alle kanaalonderdelen zijn voorzien van markeringen die overeenkomen met de montagepositie en montagevolgorde. Dit maakt de installatie van modules betrouwbaar, snel en eenvoudig.

Aansluiting van de modules op uw machine

Met de PFLITSCH moduleservice voor kabelkanalen bereikt u altijd een optimale, hoogwaardige en veilige kabelgeleiding door en rondom uw machine of installatie. Praktijkvoorbeelden laten zien dat door besparingen op personeel, tijd en materiaal de totale kosten bij de PFLITSCH moduleservice tot wel 20% lager zijn dan bij zelf geconstrueerde kabelkanalen. Elke eenmaal geplande module is – zowel voor één eenheid als bij serieproducties – met een druk op de knop reproduceerbaar en kan bij wijzigingen eenvoudig aangepast worden.

Ben je klaar om tijd en geld te besparen?

Meer dan 100 klanten zijn je al zorgenloos voorgegaan